2008. október 27., hétfő

Kórház I. és II.

Ne haragudjatok az ijesztegetésért, csak mennem kellett Jasonért, és véletlenül nem a piszkozatra kattintottam.
Szóval megjártuk a kórházat, első körbe egy egyéjszakás kaland volt, másodszorra pedig 3 napig gyógyszereztek, ugyanis az ikrek a 33. héten úgy döntöttek, nem méltóztatnak tovább bennt maradni. Méhösszehúzódásaim voltak mindkét alkalommal, szerencsére sikerült őket megállítani, igaz azóta naponta erős egyszer-kétszer erős görcsöt érzek, a méhszájam egy szűk ujjnyira nyitva napok óta, tűkön ülök, mi lesz most, mikor szülök.

Az első számú orvosom a 8 hónapot (nov. 6) /36 hetet (nov. 8) javasolta, hogy azt midenképp várjuk ki, utána bármikor, a másik esküszik a 40 hétre, nála állítólag szült már ikres kismama túlhordással, hát kíváncsi leszek. Bár kétlem, hogy eljutok odáig, de a 40 hetet (dec. 6) nem fogom hagyni, 38-at (nov. 22) szerettem volna, végül 39 hét (nov. 29) kompromisszumra jutottam vele, ami szombat, így előretoltuk péntekre, ami nov. 28, így legkésőbb aznap szülök, leghamarabb akár mostantól :)

MAXIMUM 24 NAP ÉS A KAROMBAN TARTOM A FIAIMAT!!! :)

2008. október 13., hétfő

2008. október 9., csütörtök

Névadó

Kiválasztottuk leendő gyermeiket lehetséges neveit, kérlek tegyétek meg tetszés-listátokat az oldalsávban, egyszerre több válasz is jelölhető.

Készítettem egy rövid kis összefoglalást, melyik név honnan ered, és mit jelent:


AARON
Eredete: héber
Jelentése: erős, tisztánlátó
Helyezése az USA beli toplistán: 16.


AIDEN

Eredete: ír
Jelentése: "Little Fire" szó szerint lefordítva kis/gyenge tűz

Helyezése az USA beli toplistán: 1.

AUSTIN
Eredete: angol
Jelentése: jó
Helyezése az USA beli toplistán: 84.

CHRISTIAN
Eredete: angol
Jelentése: Jézus követője
Helyezése az USA beli toplistán: 90.

DYLAN

Eredete: walesi
Jelentése: a tenger fia
Helyezése az USA beli toplistán: 14.

EVAN
Eredete: walesi
Jelentése: az Isten jó
Helyezése az USA beli toplistán: 60.

HENRY

Eredete: német
Jelentése: az haza uralkodója
Helyezése az USA beli toplistán: 99.

NOAH

Eredete: héber
Jelentése: nyugalom, béke
Helyezése az USA beli toplistán: 6.

RYAN

Eredete: ír
Jelentése: király
Helyezése az USA beli toplistán: 45.

SCOTT

Eredete: angol
Jelentése: skót
Helyezése az USA beli toplistán: nincs benn az első 100-ban

ZACHARY
Eredete: héber
Jelentése: Isten emlékezett
Helyezése az USA beli toplistán: 31.

A Jason egyébként ezen a listán a 78. helyen áll.

De írhattok kommentben konkrét párosításokat is, mert duplanevet szeretnénk, az itt ugye első keresztnév+második keresztnév+Simon, ami hiába magyaros, itt mindenkinek szájmon. Ja, és kettő kell! :)

2008. október 8., szerda

KISFIÚK!



Feszülten figyeltük Jasonnel a monitort, vajon milyen nemű kisbabát fognak látni, előzsör egy kukac került a képernyőre, majd mégegy. Jasonkének igaza lett, mindkettő kistestvére öcsibaba lesz. Persze idáig egyetlen fiúnévvel és sok sok lánynévvel készültünk, ezért a családi kupaktanács ma összeül, és megtárgyaljuk, milyen nevek jöhetnének szóba. Ha megvan a listánk, elkészítek egy szavazást, csak mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, de nem ígérem, hogy a szavazás eredménye lesz a mérvadó a végső döntésnél.

2008. október 6., hétfő

2008. október 3., péntek

2008. október 1., szerda

RELOADED


Rengetegszer elképzeltem a terhességem
elején, hogyan fogom megörökíteni pocakosságom minden egyes momentumát, a kicsik fejlődését egészen a fogantatástól. Aztán a dolgok máshogy alakultak, az idő szaladt, most pedig itt ülök (fetrengek) hét hónapos terhesen, és alig rögzítettem le valamit. A következő elseje már a mi hónapunk elseje. Valahol a nyaralásnál maradtam el, amiről azt hiszem nem is érdemes szót fecsérelni így október elsején, csak a visszavágyás érzete kapja el az embert.


Történt azóta sok minden, volt Jasonnek tornaórai balesete, ahol majdnem kezét törte, volt szobakialakítás, babafel
szerelés-vásárlás, szobafestés, és kiderült az is, hogy egy korábbi betegség miatt az egyik mellemből biztos hogy nem, a másikból is csak részlegesen fogom tudni szoptatni a piciket. Rettentő fájó pont ez nekem, még élénken élnek bennem azok a pillantok, amikor a Jasont először tettem a mellemre, szerettem szoptatni. Most pedig itt lesz két picúr, és egyikel sem élhetem át az élményt, nem fogja a tejem erősíteni az immunrendszereket, tápos babák lesznek, akármennyire is ellenzem.




A pocakom óriásira nőtt, nemtudom, mi lenne, ha decemberig bennt maradnának. A volán mögé már nem férek be, így kénytelen voltam a másodálláomtól is búcsút venni, mert ott szükség lenne autóra.


A babák nemét még mindig nem tudjuk, jövő hét elején megyek a 32 hetes UH-ra, onnantól a biztonság minden héten (még szerencse, hogy egészségügyi dolgozóként protekciót élvezek). Jason továbbra is kitart afiúk mellett. Ha meglesznek a nemek, egy nevekről szóló szavazással fogalak visszavárni benneteket.